Gratis bloemenzaad in Dordrecht Stadspolders

Op woensdagmiddag 25 mei delen wij gratis biologische bloemenzaad uit in de Dordtse wijk Stadspolders!

Het vinden van voldoende voedsel wordt voor bijen en andere insecten steeds moeilijker. Mensen vervangen vaker planten en bloemen voor tegels of grind. Met het uitdelen van gratis biologische bloemenzaad hoopt gemeente Dordrecht bewoners te stimuleren om hun woonomgeving te vergroenen. Daarom delen wij namens gemeente gratis biologische bloemenzaad uit aan inwoners van de wijk Stadspolders.

Zonder bestuivers zou ons menu heel wat minder kleurrijk en voedzaam zijn. Meer dan 70% van wat er dagelijks op ons bord ligt heeft bestuiving door insecten nodig. Om hun belangrijke werk te kunnen doen, hebben bestuivers voldoende stuifmeel en nectar nodig. Helaas is de situatie verre van rooskleurig: grote delen van ons landschap bevatten vrijwel geen variatie aan voedsel voor insecten, en bepaalde pesticiden maken de beesten zwak. Door een diversiteit aan biologische bloemen te zaaien, helpen we bestuivende soorten aan hun broodnodige krachtvoer.
We staan van 12.30 tot 13.45 uur bij winkelcentrum Bieshof en van 14.00 tot 15.15 uur bij het Pearl Buck-erf nabij Lidl.
Kom ook een zakje halen!!