Een schone en groene wijk

Wij zijn de groenaannemer in de wijken; Stadspolders, Krispijn en Centrum van Gemeente Dordrecht. We onderhouden de buitenruimte zoals we dat hebben afgesproken met de gemeente. Via deze pagina blijft u op de hoogte van de groenwerkzaamheden in uw wijk. In de wijken werken we samen met andere instanties én bewoners. Een groene leefomgeving heeft een positieve uitwerking op het welzijn van mensen. Wie zelf invloed kan uitoefenen op zijn omgeving en daar positief resultaat van merkt, voelt zich vrolijker. Daarom begeleiden en ondersteunen we groene initiatieven van bewoners. Wij helpen graag mee aan een prettige leefomgeving voor mens en dier, rekening houdende met biodiversiteit, klimaat en omgeving.
Gezamenlijk maken wij uw woonomgeving schoner, groener en veiliger!

Op de hoogte blijven van de groenwerkzaamheden en initiatieven bij u in de wijk? Volg ons ook op Facebook 
Image
Image

Meedoen in uw wijk

U wilt een stukje openbaar groen zelf bijhouden? Dat kan!
Verkuil en Moree begeleidt en ondersteunt de groenadoptie bij u in de wijk. Groenadoptie is het vrijwillig onderhouden van een groenvak, geveltuin of perkje bij u in de straat. Adoptie van groen kan individueel of met behulp van anderen. De grond blijft eigendom van de gemeente. Heeft u een goed idee voor het groen in uw wijk? Wilt u meedoen met een van onze initiatieven? Of heeft u een bestaand initiatief wat wel wat hulp kan gebruiken? Neem dan contact met ons op!

Voorstellen Nienke

Nienke de Ruiter - omgevingsmanager
Tel: 06-827 668 58
Email: n.deruiter@verkuil-moree.nl
Op het gebied van groenparticipatie kan ik o.a. door mijn groene achtergrond betrokken partijen proactief adviseren, rekening houdende met biodiversiteit, locatie, gewenst onderhoudsniveau en u bewust maken van wat meer, minder of ander groen kan betekenen voor hun leefomgeving. Ik kom bij u langs om de opties te bespreken en het verder samen met u te realiseren!
Image
Image

Bewonersinitiatieven die u voor zijn gegaan

Adoptie en herinrichting plantvakken Hooftstraat
Adoptie, uitbreiding en herinrichting Brouwersdijk
Adoptie plantvak achterzijde Groenmarkt
Adoptie plantvak Torenstraat
Adoptie Van Baerleplantsoen – Gemiva (zie foto)
Realisatie en adoptie plantbakken via Wijkwens Prinsenstraat
Aanleg van geveltuinen
Adoptie van boomspiegels

Op de hoogte blijven van de groenwerkzaamheden en initiatieven bij u in de wijk? Volg ons ook op Facebook